Over Marcel van Ool

Marcel van Ool (1970) studeerde kunstgeschiedenis en is sinds 1998 verbonden aan Staatsbosbeheer waar hij vanaf 2005 werkzaam is als adviseur landschap en cultuurhistorie.

Hij intieerde en begeleidde tal van kunstprojecten in de natuur. Zo haalde hij voor Staatsbosbeheer de Britse kunstenaar Andy Goldsworthy naar Nederland. Daarnaast publiceerde Van Ool ondermeer over de landschappen van Ruisdael, Van Gogh en Mondriaan.

In 2008 verscheen zijn boek Het verlangen naar buiten, waarin hij de geschiedenis van het Nederlandse buitenleven schetst. In 2011 schreef hij samen met collega Matthijs Schouten het essay Mag een nachtegaal er ook zijn ?

Marcel van Ool is bereikbaar via: m.ool@staatsbosbeheer.nl

8 reacties op Over Marcel van Ool

 1. Th. van Ool zegt:

  fantasties mooi over zichtelijk en duidelijk echt schitterd

 2. Jantien zegt:

  Dejligt. Hilsen fra Skandinavien!

 3. Pingback: Een zomer langs natuur in de Nederlandse musea •De Erfgoedstem

 4. Arne zegt:

  Prachtig Marcel! Heerlijk om te lezen.

 5. Ton van ool zegt:

  Marcel Het Nederlands Buiten Leven, Heb je goed en duidelijk onder woorden gebracht.

 6. Marcel,
  Wat ben je toch een inspirerende jongen. Wij hebben een tijdje terug overleg gehad over Flora van Da Vinci. Het een heeft via mijn site Leonardoreal.com tot het ander geleid en nu ben ik uitgenodigd door een Italiaans onderzoeksteam om mee naar st. Petersburg te gaan om daar een presentatie van het origineel en een copie toe te lichten. Of dat binnen 10 dagen gaat lukken weet ik nog niet. Voorts zit ik in een werkgroepje over the holy infants embracing, ik stuur een foto, ook van Da Vinci. Wij participeren/helpen de eigenaar, een 80 jarige kunsthandelaar. Beide schilderijen zijn opgezet uit voorwerp in grot met plantengroepen. Los van de hedra, wat zie je nog meer? Graag je inspirerende gedachten.
  Misschien een keer bellen.

 7. Beste Marcel van Ool, dank voor je interessante artikel en je verwijzing naar mijn werk en boek. Ik heb het op Facebook geplaats. Hartelijke groet. Max Timmerman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s