Here’s something for the weekend #224

Er kwam een moerasdraak tussen, maar ik keer nog even terug naar Vlieland en Into The Great Wide Open. Iedereen wilde weten welke luistertips Michelle David mij meegaf toen ze de cd signeerde. Nou, een heleboel. Maar als eerste: The Clara Ward Singers. En dat is de meest fantastische gospel. Ik luister de hele week al niks anders.
Uiteraard gaat het gesprek ook over wat je volgend jaar op ITGWO wil zien en horen. Ryley Walker en Vaudou Game van voorgaande edities mogen zeker terugkomen.
En is het niet tijd voor Stephin Merritt? Die zingt en speelt prachtig in verschillende bands, waarvan The Magnetic Fields de bekendste is. Veelvuldig in Duitsland en Frankrijk op festivalletjes, maar al jaren niet meer in Nederland geweest: The Hidden Cameras. Hun muziek werd bij hun ontdekking omschreven als gay church folk. Heeft ITGWO er ook nog een nieuw publiek bij. Maar goed, als ik droom van één band op Vlieland, dan is het Konono nr.1 uit de Democratische Republiek Congo. Die stonden jaren geleden al in Paradiso en dit najaar komen ze daar weer, net als naar TivoliVredenburg. Hun geluid ontstond in de jaren zestig toen armoede de leden dwong tot inventiviteit. Ze bouwden zelf hun versterkers, maakten drums van afval, en kunnen nooit eerder gehoorde geluiden uit de likembé (‘duimpiano’) toveren. Hopelijk maakt de Grammy die ze wonnen, hen niet te established voor Nederlands fijnste festival.
O ja, RUUP, dat wordt natuurlijk de nieuwe aanvoerder in de lijst van jongensnamen.

Dit bericht werd geplaatst in Landschap en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s